Ďalší smrteľný útok migrantov v Nemecku: Po útoku migrantov: 20-ročný Phillippos má mŕtvy mozog

25. jún 2024

Páčil sa vám článok? Prepošlite ho ďalej.

JUNGE FREIHEIT, 25.06.2024

Páchatelia zatiaľ neboli zadržaní

fotka: Fotografia z portálu X. Súvisiaci text: 20-ročný Philippos je v mozgovej smrti. Zomrie v najbližších hodinách. Jeho telo sa udržiava pri živote, aby bolo možné darovať orgány, uviedla rodina pre @nwnews Philippos sa v sobotu večer zúčastnil na maturitnom večierku svojej sestry v #BadOeynhausen

20-ročný mladík, ktorého v Bad Oeynhausene zbila a kopala skupina desiatich migrantov, je podľa jeho rodiny mozgovo mŕtvy. Bol na ceste domov po maturitnom večierku svojej sestry.

BAD OEYNHAUSEN Podľa správy v novinách Neue Westfälische 20-ročný mladík, ktorého napadli migranti v kúpeľných záhradách v Bad Oeynhausene, podľahol svojim vážnym zraneniam. Podľa jeho rodiny bol Phillippos T. v mozgovej smrti a bol umelo udržiavaný pri živote len kvôli blížiacemu sa darovaniu orgánov a preto, aby sa s ním mohli rozlúčiť jeho príbuzní. Páchateľ spôsobil mladému mužovi niekoľko vážnych poranení hlavy.

Šok zo smrteľného útoku je v Bad Oeynhausene veľmi veľký. Miestny podnikateľ ponúkol odmenu 1 000 eur za informácie vedúce k zadržaniu páchateľa. Na platforme GoFundMe bola zriadená aj kampaň na získanie finančných prostriedkov pre rodinu obete. Do utorkového rána sa tam vyzbieralo už viac ako 50 000 eur.

Polícia: Páchatelia by sa mali dobrovoľne vzdať

Spätný pohľad: V nedeľu ráno okolo 1.30 hod. skupina desiatich južanov napadla 20-ročného mladíka a jeho o rok mladšiu spoločníčku. Devätnásťročný mladík utrpel ľahké zranenia a bol schopný odísť z nemocnice. Páchatelia sa stále skrývajú a zatiaľ neboli zatknutí.

Polícia ich opisuje ako “mužov z juhu, vo veku približne 19 – 20 rokov, čiastočne oblečených v teplákových súpravách Adidas”. Prípad vyšetruje oddelenie vrážd. Prokuratúra a polícia vyzvali páchateľov, aby sa dobrovoľne vzdali.

Migranti utekajú pred príchodom polície

Podľa polície došlo pred útokom k hádke medzi skupinou migrantov a dvoma obeťami. Cudzinci potom oboch priateľov kopali a udierali. Podľa novinovej správy sa 20-ročný a 19-ročný mladík predtým zúčastnili na maturitnom večierku sestry teraz už mozgovo mŕtveho muža. Boli na ceste domov cez idylický park.

zdroj fotky: “https://www.quermania.de/nordrhein-westfalen/bad-oeynhausen/kurpark-bad-oeynhausen.php#google_vignette – Migranti ubili 20-ročného Phillipposa T. na smrť v historických kúpeľných záhradách v Bad Oeynhausene.

Podľa polície počas bitky jeden z páchateľov odvliekol 20-ročného mladíka a surovo ho zbil. Polícia tohto muža opisuje ako južana, ktorý má približne 20 rokov a je vysoký asi 1,76 metra. Údajne mal na sebe fúzy a bradu a neónovo oranžovú tréningovú bundu Adidas. Keď nezúčastnení svedkovia zavolali políciu, desaťčlenná skupina utiekla. (fh)

Zdroj: https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2024/nach-angriff-von-migranten-20jaehriger-ist-hirntot/

Páčil sa vám článok? Prepošlite ho ďalej.