Veľká Británia: Po útoku nožom na deti v Southporte: tretie dievča zraneniam podľahlo

31. júl 2024

Páčil sa vám článok? Prepošlite ho ďalej.

APOLLO NEWS, 31.07.2024

V pondelok zaútočil 17-ročný mladík nožom na účastníkov tanečnej hodiny v anglickom Southporte. Dve deti zomreli. V utorok polícia oznámila, že tretie dievča vo veku deväť rokov zraneniam podľahlo. Päť ďalších je stále v ohrození života.

Dve dievčatá vo veku šesť a sedem rokov zomreli v pondelok v anglickom meste Southport v dôsledku brutálneho útoku nožom. Podľa polície v Merseyside, ktorá je zodpovedným policajným orgánom v Liverpoole, tretia obeť svojim vážnym zraneniam podľahla. Podľa oficiálnych informácií úradov v Lisabone bolo obeťou deväťročné dievča z Portugalska.

V pondelok popoludní zabil 17-ročný mladík v Southporte nožom dve deti a osem ďalších zranil, pričom päť z nich je stále v ohrození života. Vážne zranenia utrpeli aj dvaja dospelí, ktorí boli tiež napadnutí, keď sa snažili deti chrániť.

Pozadie tohto trestného činu zostáva nejasné. Údajným páchateľom je syn rwandských rodičov narodený v Cardiffe vo Walese, ktorý od roku 2013 žije neďaleko Southportu, uviedla BBC. Pred smrteľným útokom nožom údajne 17-ročný mladík vystúpil z taxíka a odmietol zaplatiť.
Údajný páchateľ potom incident vystupňoval, čo prinútilo políciu zasiahnuť okolo 12. hodiny britského času v štvrti známej ako pokojná, kde sa zúčastnené deti zúčastňovali na tanečnom kurze. Sedemnásťročný mladík vstúpil do tanečnej školy „ozbrojený nožom a s úmyslom zaútočiť“, uviedla vrchná policajná komisárka Serena Kennedyová.
Polícia teraz údajného páchateľa vyšetruje pre pokus o vraždu. Mladík je v súčasnosti v policajnej väzbe a vražedná zbraň bola zaistená. Motív 17-ročného mladíka je stále nejasný, ale polícia zatiaľ vylúčila teroristické pozadie.
Po útoku sa v pondelok na vigílii zúčastnili stovky ľudí vrátane predsedu vlády Spojeného kráľovstva Keira Starmera. To následne viedlo k nepokojom: Približne 100 ľudí v reakcii na brutálny útok nožom napadlo policajtov, hádzalo predmety a zakladalo požiare.

Zdroj: https://apollo-news.net/nach-messerangriff-auf-kinder-in-southport-drittes-maedchen-erliegt-seinen-verletzungen/

Páčil sa vám článok? Prepošlite ho ďalej.