Európska únia chce zvrhnúť maďarskú vládu

7. aug 2024

Páčil sa vám článok? Prepošlite ho ďalej.

TKP.at, Dr. Peter F. Mayer, 07.08.2024

Orbánova vláda sa čoraz viac stáva bolestivým žriedlom pre Európsku komisiu a eurokratov. Spolu s Ficovou vládou na Slovensku ukazuje, aké je to uprednostniť vlastný ľud pred službou USA, oligarchom a WEF.

Skutočnosť, že Európska komisia sa odmietla postaviť na stranu Maďarska v prípade ukrajinského tranzitného bloku pre ropu Lukoil, je jasným dôkazom toho, že Brusel chce, aby vláda tejto krajiny zlyhala, píše komentátor Péter G. Fehér z Magyar Hírlap:

“Nerobme si ilúzie, pretože skutočnosť, že Európska komisia nestojí na strane našej krajiny, keď ide o blokovanie tranzitu ruskej ropy cez Ukrajinu, je len jedným zo “stavebných kameňov” plánu na zvrhnutie legitímne zvolenej maďarskej vlády.
Ostatné odvetné opatrenia, ktoré Brusel prijíma voči našej krajine, slúžia rovnakému účelu.Nie je to nová myšlienka EÚ podporovaná Washingtonom.
Charles Gati, profesor na Univerzite Johnsa Hopkinsa a v neposlednom rade člen poradného výboru Akčnej aliancie za demokraciu, o tom už hovoril.Táto organizácia bola podozrivá zo snahy zasahovať do maďarských volieb v roku 2022, čo maďarské tajné služby považovali za riziko pre národnú bezpečnosť.Pred viac ako desiatimi rokmi Gati povedal, že “existujú spôsoby, ako pohnúť vládou, ak je to možné, demokraticky, a ak nie, tak inak”.Gati je navyše dôverníkom Sorosovho impéria.
V ďalšom vyhlásení pre maďarskú tlač už Gati konkretizoval myšlienku v piatich bodoch vrátane toho, že “bez pôžičiek MMF a EÚ sa ekonomika bude naďalej zhoršovať, zatiaľ čo státisíce ľudí budú protestovať v uliciach”.Nasleduje diskusia o možnostiach, ktoré sa rovnajú občianskej vojne.
Tento plán nevyšiel.Dalo by sa povedať, že tí, ktorí zosnovali pád vlády, úplne zlyhali, pretože tucet rokov nestačilo na to, aby sa v Maďarsku zbavili pravicovo-konzervatívnej vlády.Napriek tomu sa tvrdohlavo držia svojej pôvodnej myšlienky.”

Fehér tiež upozorňuje, že Európska komisia neustále zavádza odvetné opatrenia voči Maďarsku, napríklad pokutu vo výške 200 miliónov eur, pretože Maďarsko nepustilo do krajiny nelegálnych migrantov. Ešte negatívnejšie pôsobí blokovanie tranzitu ropy, ktoré Fehér označuje za nástroj EÚ na to, aby vydieraním prinútila Maďarsko zmeniť svoju politiku voči vojne.

Fico už prežil pokus o atentát. V Maďarsku vraj tajná služba zabránila jednému namierenému proti Orbánovi. EÚ nie je namierená len proti svojim občanom, ale je mimoriadne nebezpečná aj pre čestných politikov.

Portál WWW.CHCEMESLOBODU.SK se zobrazuje bez obtěžující a automatické reklamy uvnitř článků, která někdy znesnadňuje čtení. Pokud to oceníte, budeme vám vděčni za podporu našeho projektu. Podrobnosti o příspěvcích naleznete zde.

Páčil sa vám článok? Prepošlite ho ďalej.