VW by mohol v Nemecku znížiť počet zamestnancov až o 30 000

23. sep 2024

Páčil sa vám článok? Prepošlite ho ďalej.

Remix News, Liz Heflin, 20.09.2024

Nemecký gigant už jednoducho nepredáva dostatok áut

Nemecký výrobca automobilov Volkswagen (VW) by podľa časopisu Manager mohol v rámci reštrukturalizácie zrušiť až 30 000 pracovných miest zo svojich 300 000 zamestnancov v Nemecku.
Ako informuje Liz Heflin prostredníctvom Remix News,aj 13 000 zamestnancov VW vo výskume a vývoji v Nemecku sa podľa časopisupravdepodobne dočká zníženia počtu zamestnancov o 4 000 až 6 000, pričom investície sa v strednodobom horizonte znížia až o 20 miliárd eur.

Opatrenia na znižovanie nákladov sa očakávali a boli naznačené už začiatkom tohto mesiaca, ale tieto čísla sú agresívnejšie, než sa predpokladalo. VW zatiaľ tento počet 30 000 nepotvrdil, ale rastú obavy, že čoskoro pristúpi k drastickým škrtom.
Tieto správy prichádzajú po správach zo začiatku tohto mesiaca, že VW plánuje historicky prvýkrát v 87-ročnej histórii krajiny zatvoriť továrne. Spoločnosť sa odvolávala na prudko rastúce náklady podniku vrátane nákladov na energie a pracovnú silu spolu s logistickými reťazcami.

Začiatkom septembra finančný riaditeľ dolnosaskej spoločnosti Arno Anlitz uviedol, že spoločnosť už jednoducho nepredáva dostatok áut a že dva závody by mohli byť ohrozené opatreniami na zníženie nákladov.
„Trh už jednoducho neexistuje,“ tvrdil Anlitz začiatkom septembra.
Ak VW pristúpi k zatváraniu tovární a prepúšťaniu, mohlo by to znamenať veľký úder vládnucej krajne ľavicovej vláde, ktorá je už teraz na rekordne nízkej úrovni, pokiaľ ide o podporu v prieskumoch. Pridalo by sa to aj k rastúcemu zoznamu spoločností, ktoré prepúšťajú zamestnancov a presúvajú výrobu do iných krajín.

VW má problémy s prechodom na elektrické vozidlá, pričom jeho predaj zaostáva a kľúčový čínsky trh ovládajú domáce značky.

Zdroj: https://rmx.news/article/vw-could-cut-up-to-30000-employees-in-germany/

Portál WWW.CHCEMESLOBODU.SK se zobrazuje bez obtěžující a automatické reklamy uvnitř článků, která někdy znesnadňuje čtení. Pokud to oceníte, budeme vám vděčni za podporu našeho projektu. Podrobnosti o příspěvcích naleznete zde.

Páčil sa vám článok? Prepošlite ho ďalej.