Teror v Essene: Sýrčan (31) s mačetou podpálil domy a vtrhol do obchodu

29. sep 2024

Páčil sa vám článok? Prepošlite ho ďalej.

Deutschlandkurier, 29.09.2024

+++ 31 ľudí bolo zranených, niektorí vážne,
2 deti sú v ohrození života +++
Essen (Severné Porýnie-Vestfálsko) – Minulú sobotu večer sa po porúrskej metropole Essen (Severné Porýnie-Vestfálsko) potuloval Sýrčan ozbrojený mačetou, podpálil dva domy, dodávkou vrazil do niekoľkých domov a mačetou ohrozoval okoloidúcich.

Celkovo bolo zranených 31 ľudí vrátane dvoch detí, ktorých životy sú stále v ohrození.
Podľa agentúr dpa a BILD k teroristickému besneniu došlo okolo 17.10 h vo štvrti Altenessen, kde sýrsky páchateľ najprv podpálil obytný dom. Krátko nato podpálil ďalší dom na ulici Zollvereinstraße, pričom zranil množstvo ľudí. Dramatické scény sa odohrávali, keď rodičia podávali svoje deti z odkvapu do náručia pomocníkov.

Po založení týchto požiarov muž pokračoval v útokoch a opakovane narážal dodávkou do výkladov obchodov na Katernberger Straße. V jednom prípade vystúpil z vozidla a ohrozoval ľudí mačetou. Okoloidúci sa ho snažili udržať v dostatočnej vzdialenosti hádzaním predmetov. Polícii sa nakoniec podarilo páchateľa zadržať neďaleko obchodu so zeleninou. O motívoch tohto činu zatiaľ neboli zverejnené žiadne oficiálne informácie.

Zdroj: https://deutschlandkurier.de/2024/09/terror-in-essen-macheten-syrer-31-zuendet-wohnhaeuser-an-und-rast-in-geschaefte/

Portál WWW.CHCEMESLOBODU.SK se zobrazuje bez obtěžující a automatické reklamy uvnitř článků, která někdy znesnadňuje čtení. Pokud to oceníte, budeme vám vděčni za podporu našeho projektu. Podrobnosti o příspěvcích naleznete zde.

Páčil sa vám článok? Prepošlite ho ďalej.